Pumapunk fra Brøndby Strand udkommer i dag

En lang rejse er nu slut, og resultatet ligger klart: albummet “Pumapunk” er en realitet. Turning Tables har rejst landet rundt til en lang række almene boligområder. Formålet har været at indsamle historier i form af sang og tekst fra børn og unge om livet i boligområder, som ofte fylder mediebilledet med alt andet en glade børn og svedige beats. Derfor er det også en stor fornøjelse, at lytte til de seje unge “puma-punkere” fra Brøndby Strand, som har bidraget til albummet.

Pumapunk bliver udgivet som en led i fejringen af BL’s 100-års jubilæum.

Puma-punkere fra Brøndby Strand
Brøndby Strand har efterhånden lagt rammer til Turning Tables kreative værksteds-containere en del gange, og et hav af børn og unge har været i studiet og fået indspillet sange under kyndig vejledning af professionelle instruktører og producere. Det er der kommet mange sjove timer og ikke mindst seje musik-, foto-, og filmproduktioner ud af. Med Pumapunk-albummet er Brøndby Strand repræsenteret af en sej flok børn og unge, som vi i den grad kan være stolte af. Derfor skal der lyde en stor ros og et kæmpe shout out til Erdem, Kiyan, Aleyna, Fatma, Idris, Sami og Malou.

Pumapunk udgives digitalt på alle streamingtjenester
Og bringer minder frem om ”Kattejammer Rock” for dem, der kan huske det.
Albummet består af 12 sange med titlerne: “Vores puls er vores beat”, “Respekt”, “Altid sammen”, “Gør noget” “Vi vil leve trygt”, “Tider”, “Koldt blod”, “Hvor skal du hen”, “Ik’ kommet for at lyve”, “Passer godt på gaden”, “Kig op” og “Giv mig det hele”.

Du kan se en video, som Turning Tables har lavet om projektet her.

Turning Tables egne ord om Pumapunk-rejsen
I Turning Tables er man tydeligvis også stolte over resultatet, og ikke mindst taknemmelige over de mange spændende fortællinger, som de unge har delt med dem rundt om i landet – ligesom de er blevet positivt overraskede over den vilde energi og det store engagement, som findes i Danmarks almene boligområder. Her får de selv ordet:
“Det her projekt har været den vildeste oplevelse.
Før vi lærte boligområderne og deres beboere at kende, havde vi langt hen af vejen det samme stereotype og forudindtagede syn på områderne, som så mange andre danskere: Grå beton, hård stemning og folk der gerne ville flytte væk. Vi mødte en anden virkelighed.
Mellem blokkene bobler den vildeste energi, som simpelthen har taget os med storm. De unge er glade, åbne, engagerede og sindssygt dygtige. Vi har oplevet et unikt sammenhold og en stolthed over at være fra deres kvarterer(…).
(…)På den måde er Pumapunk for os et modsvar til en moderne musikkultur, der undervurderer børn og unge og taler ned til dem. For eksempel børne-mgp eller de utallige youtube-fænomener, hvor musikken er glat og “kønsløs” og ikke tager alvorlige emner op.

Men endnu vigtigere, så håber vi med Pumapunk at åbne en dør ind til det fantastiske og farverige liv, som vi har mødt i de almene boligområder i Danmark. Vi har på tætteste hold oplevet et fællesskab, der går på tværs af aldre, etniske, kulturelle og religiøse baggrunde og tilhørsforhold. Et fællesskab, som kunne danne forbillede for fremtidens Danmark. Vi håber, at Pumapunk kan være en musikalsk brobygger i tider, hvor der bliver gravet rigeligt med grøfter.

Og så er Pumapunk også bare et rigtig godt musikalbum. Beats og rap, der banger i din bil. Ballader, der giver gåsehud. Og disko, der rykker hårdt på dansegulvet.”
(Martin Højland og Alex Ferlini fra Turning Tables Danmark).

Foto og video af Turning Tables Danmark)