Vi er trygge i Brøndby Strand
Før sommerferien gennemførte de ni boligafdelinger og Netværkskontoret en stor tryghedsundersøgelse i Brøndby Strand. Resultatet af undersøgelsen ligger nu klart og viser, at langt størstedelen af beboerne oplever boligområdet som et trygt sted at bo både for dem selv og deres børn.
Det går godt med trygheden og naboskabet i de 9 boligafdelinger. Det er der først og fremmest grund til at glæde sig over, når man ser på resultatet af tryghedsundersøgelsen. Mere end otte ud af ti føler sig respekteret af de andre beboere, de er glade eller meget glade for at bo i Brøndby Strand og vil gerne blive boende. Mere end syv ud af ti føler sig trygge eller meget trygge ved at bo og færdes i området, ligesom de oplever, at de andre beboere er hjælpsomme.
En beboer siger: ”Man kan bare lukke sine børn ud i gården og lade dem lege der, uden man selv behøver gå derned. De ved godt, at de bare skal blive i gården. Hvor mange steder kan det man nu om dage? Det er lidt ligesom det man ser fra 70’erne. Hvis jeg ikke selv er hjemme, ved jeg, mine børn altid har nogle andre, de kan ringe på ved, hvis der er noget.”
Respekten på tværs af etnicitet giver undersøgelsen også et positivt billede af. Her oplever 80 % af beboerne, at området er et sted, hvor beboere med forskellig etnisk baggrund har det godt sammen. Undersøgelsen viser også, at de forskellige generationer trives side om side. Her mener 80 %, at børn og voksne har det godt sammen.
Oplevelsen af kriminalitet
Trygheden påvirkes dog af oplevelsen af kriminalitet, som er dét tema i undersøgelsen, der kommenteres mest negativt på. 41 % oplever, at kriminalitet er et problem i området i nogen eller høj grad. Det kan være indbrud, salg af stoffer og trusler, der refereres til. Mange oplever dog snarere utryghed end kriminalitet. De synes, de unge larmer, virker overvældende, eller de oplever, at der er for dårlig belysning, hvilket gør dem utrygge. Så mange ønsker flere overvågningskameraer, mere lys osv.
En kommentar fra en beboer giver et sigende indblik i, hvad flere oplever som utrygt: ”Der sker generelt ikke meget ballade, men grupperingen af unge skaber utryghed.”
En flot svarprocent
1018 beboere deltog i undersøgelsen, hvilket giver en flot svarprocent på 30,6 %, når den beregnes ud fra antallet af husstande. Analyser af besvarelserne viser yderligere, at alle aldersgrupper, boligtyper, boligområder osv. er fint repræsenteret, hvilket betyder, at undersøgelsens resultat i høj grad kan betragtes som et retvisende billede af beboernes oplevelse af trygheden i området lige nu.
Det videre arbejde med tryghedsundersøgelsen
Resultaterne fra tryghedsundersøgelsen er nu i gang med at blive bearbejdet i de enkelte afdelingsbestyrelser. Den kommer også til at indgå som et arbejdsgrundlag for den nye helhedsplan og skal anvendes i forhold til indsatsområdet: Tryghed og trivsel og Kriminalpræventive indsats.
Tryghedskonkurrencen
Gitte, Rifat og Gert deltog i Tryghedskonkurrencen, hvor 3 gavekort blev udloddet. De føler sig alle tre trygge i Brøndby Strand og fortæller her, hvordan de oplever trygheden i Brøndby Strand.
Gert: ”Trygheden er fin her i Daruplund. Vi er ikke bange og kommer rundt i hele området, men vi kan godt være lidt bekymrede på stationen. Her er nogle grupper, der hænger ud.”
Gitte: ”Jeg er ikke bange for at gå rundt her. Folk er flinke og i min opgang hilser vi på hinanden. Det giver tryghed, når folk genkender én.”
Rifat: ”Jeg føler mig tryg. Her sker ikke noget. Jeg går ture til stranden uden problemer. Og børnene kommer og går som de vil, uden jeg er bekymret.”