Søndagsleg

Foto: Hina Butt

Hvad skal vi lave i dag, mor?” Bemærkningen kender de fleste småbørnsforældre sådan en helt almindelig søndag formiddag, hvor morgenmaden er indtaget, og det er ved at være tid til at slukke for Ramasjang. Måske Søndagsleg i Esplanadeparken var noget? Her mødes familier fra Brøndby Strand, spiller boldspil sammen og hygger sig i et par timer.

Forældreparret Zainab og Mostafa er primus motor i Søndagsleg. De tager gladeligt hver anden søndag børnene, rundboldbat, kegler og bolde med ned i Esplanadeparken for at være sammen med andre familier fra Brøndby Strand.

Børnene keder sig og vil gerne ud og lave noget”, siger Mostafa og fortæller, at første gang med Søndagsleg var rigtigt sjovt. Her var 4 familier, og der blev spillet rundbold, basket, danset og hygget, selvom vejret ikke viste sig fra sin bedste side. ”Og børnene, de snakkede om det en hel uge efter”, fortsætter Mostafa. Hans kone Zainab fortæller også, at børnene var enormt glade over at have lært nogle nye familier at kende. ”De hilser nu på nye familier på gaden, som vi har lært at kende gennem Søndagsleg. Det gør, at de føler sig mere hjemme”, tilføjer Zainab, der til dagligt læser Medicin på Københavns Universitet.

Vi har elevator-bekendtskaber
Grunden til at Zainab, og Mostafa har valgt at stå for Søndagsleg er ønsket om lære andre familier at kende i området. ”Vi kender ikke mange fra området. Når man bor i højhus, så mødes man ikke på samme måde, som dem der bor i lavhuse og rækkehuse”, siger Zainab.

Vi har elevator-kendskab til hinanden”, forklarer hun med at skævt smil om den måde, man kender hinanden fra elevatoren, når man bor i højhus. Det bliver ikke til så meget, når man kun skal op på 3. sal. ”Min nabo kender jo kun børnene fra elevatoren”, siger Zainab og forklarer, at hun ønsker noget mere for sin familie og ikke mindst sine børn. ”De skal føle, at de hører til”, siger hun.

Elsker at se børn blomstre
En anden grund til at Zainab gerne vil stå for Søndagsleg er også, at hun elsker at være sammen med børn. ”Det har jeg altid brugt meget tid på. Det er skægt at se generte piger, der pludselig tør optræde eller gøre noget andet, de ellers har været bange for. Børn er jo som blomster, der vokser op og bliver store. Og det skægge er, at man selv har vandet dem”, siger hun med et kæmpe smil.

Lige nu er Zainab også i gang med at arrangere en pigeklub for piger fra 0. – 3. klasse i Brøndby. Det er fra kl. 16:30 – 18 den sidste torsdag i hver måned. Første gang er torsdag den 30. oktober. Klubben har fået lokaler i SFOen. Det er gratis og man kan bare dukke op.

På spørgsmålet om, hvor hun får overskuddet fra siger Zainab: ”Helt ærligt – egentligt har vi ikke meget tid til overs, og vi har begge en stor familie i Danmark og travlt med arbejde og studie. Men vi syntes det kunne være sjovt at kende nogen, hvor vi bor. Derfor gør vi det. For at vi og vores børn føler sig mere hjemme.

Søndagsleg hele vinteren
Søndagsleg foregår hver anden søndag i Esplanadeparken ud for Hallingparken. Det er fra kl. 12 – 14. Alle er velkomne. Der holdes ikke pauser i vinter. Lige nu er der planer om at rykke over i skolens hal, når det bliver for koldt i vejret. Følg evt. med i Søndagsleg på Facebook. Siden hedder Søndagsleg 2660.