Super sommerkoloni

Tekst og foto: Laura Eiler Wogensen

I sommerferien var Børnenes Rejsebureau traditionen tro på lejr med en række børnefamilier fra De 9. Der var i år en god blanding af familier, vi kendte fra tidligere år, og nye familier med børn i aldersgruppen 10 måneder til 14 år.

Turen i år gik til Møllelejren ved Asnæs i Odsherred – et dejligt sted med en meget smuk beliggenhed og en stor flot grund, der opfordrer til al slags leg. Møllelejren er et sted, som Børnenes Rejsebureau er meget glade for, og hvor de derfor har været på koloni mange gange før. I år var det desværre sidste gang, idet stedet nu bliver solgt.

Fedt fællesskab, sjov og spas
Vejret var med os hele ugen, så vi tilbragte det meste af tiden udendørs. Børnene hyggede sig fra vi ankom med fodbold, dødbold, vandkamp og meget andet på tværs af alder og køn. De voksne underholdt sig med kortspil, snak og gåture og et par gange i løbet af ugen blev der arrangeret rundbold for både børn og voksne. En enkelt aften lavede vi bål med snobrød og skumfiduser – en aktivitet, der kan tiltrække alle, og som altid blev der en eftermiddag afholdt det store bamsebanko.

Onsdag var der arrangeret tur til Sommerland Sjælland og især det store vandland var populært. Her kunne børnene vist godt have brugt endnu flere timer. Torsdag aften arrangerede de ældste børn afslutningsfest med stopdans, limbo og godter.

Endnu engang en rigtig dejlig sommerlejr. Flere gav udtryk for at de var klar på at deltage igen til næste år og Børnenes Rejsebureau ser allerede nu frem til endnu en tur til næste sommer!