Genhusningen skal være tryg

Tekst og foto: Ditte Clement Kristensen

I løbet af de kommende år skal Brøndby Strand Parkerne gennemgå en af Danmarkshistoriens mest omfattende renoveringer. Renoveringen betyder bl.a. at ca. 300 lejemål skal genhuses, fordi der er påvist PCB i lejlighederne. Parret Jean og Jøren bor i et af de lejemål, der skal genhuses. Og selvom genhusningen er en stor forandring for parret, så føler de sig trygge i processen.

”Her lever vi som hund og kat. Og Jean river! ” står der på skiltet, der sidder på hoveddøren hos ægteparret Jean og Jøren Aubert fra Albjergparken. I parrets hyggelige lejlighed på 11. sal står billederne af børnebørnene og de kongelige porcelænsfigurer på reolen, og kaffen er skænket i Mads Stage-kopperne på altanen. Hunden Trold logrer og bliver klappet på hovedet, mens Jean fortæller:

Hos vores boligselskab har vi fået en virkelig god behandling i forbindelse med at vi skal genhuses. Vi gik ned i bestyrelsens mødelokale, og så sad der to fra administrationsselskabet. De kunne svare på alle vores spørgsmål og fortælle os meget konkret om, hvordan det kommer til at foregå, og hvad de kan hjælpe med. Vi gik derfra helt trygge og fuldstændig sikre på, at vi var i gode hænder hos kompetente folk.

Lyt ikke til rygter
Jean fortæller også, at hun synes, der har været mange rygter i omløb. Hun opfordrer andre beboere til at droppe rygterne: ”Vi har hørt alle mulige historier om nogen, der havde hørt noget fra nogen. Og til det kan jeg bare sige: Lad være med at lytte til rygter! Tal med dit boligselskab. De ved, hvad de taler om, og de har erfaring med den her type sager. Lyt til dem i stedet!

Genhusningen sætter gang i tankerne om senior-tilværelsen
Jean og Jørens ønske er at flytte til en tilsvarende lejlighed i et af de andre højhuse og så vende tilbage til den fuldstændigt istandsatte lejlighed. Genhusningen har dog også sat gang i tankerne om fremtiden som seniorer. Parret har set i øjnene, at med deres alder og småskavanker er genhusningen en anledning til at få tænkt over fremtidige behov. ”Hvis en af os bliver syge og får brug for hjemmehjælp, er vi på den. Hjemmehjælpen kan de ikke komme til i soveværelset, fordi rummet er så smalt. Så bliver vi alligevel nødt til at flytte.” Jean og Jøren har derfor talt med boligselskabet om, at de er interesseret i enten at blive permanent genhuset i en anden type lejlighed med et lidt større soveværelse eller komme på venteliste til den type. Uanset hvad vil parret fortsat bo i Brøndby Strand.

Jeg har boet flere forskellige steder i Brøndby Strand Parkerne, og her bliver jeg boende”, siger Jøren. ” ”Ja” bryder Jean ind: ”Ingen af os er født eller opvokset her i området, men i Brøndby Strand Parkerne har vi vores rødder, vores netværk og hele vores liv. Så her flytter vi ikke fra.

Flere oplysninger:
HP4 Kommunikation v/ Ditte Clement Kristensen
Tlf.: 30 84 06 81
Mail: ditteclement.kristensen@net.lejerbo.dk