Drenge bygger eget sted

Er du gået forbi en skurvogn nedenfor Café 13 de seneste par uger og har undret dig over hvad nogle drenge og et par ejendomsfunktionærer egentlig havde gang i? En lille skurvogn har over et par uger næsten forvandlet sig til et helt lille kolonihavehus.

Skurvognen er blevet malet, der er sat halvtag op og lavet en terrasse. Der er også gjort klar til grønne blomsterkummer i et palle-stakit og grill-område. Indeni er der lavet sofabænke af paller, hvortil der er købt hynder i flotte klare farver.

De unges eget sted
Skurvognen er blevet til de unges eget hænge-ud-sted. Her kan de være sammen og være sig selv. Det er deres sted og de har selv været med til at lave det.

En af drengene siger: ”Det er fedt at have sit eget sted, når man bliver smidt ud hjemmefra eller bare ikke gider være derhjemme.”

De unge er arbejdsomme
En af dem, der har været med til at igangsætte byggeriet er Gitte Adler, der er landskabsarkitekt. Hun fortæller om byggeprocessen: ”Det har været fedt at arbejde med de unge. De kommer selv med ideer og er ikke bange for at tage fat og føre dem ud i livet. De er meget arbejdsomme. Jeg har sat nogle ting i gang, og så har det ikke taget lang tid før de er i gang med rundsav og skruemaskine.”

Også forbipasserende beboere har været positive overfor bygge-projektet og har udtrykt, at de synes det er godt, at drengene har fået deres eget sted, siger Gitte Adler.

Officiel indvielse på lørdag
Skurvognen indvies officielt på lørdag den 20. september fra kl. 16-19. Der er inviteret til kaffe og lidt at spise, når det nye hænge-ud-sted skal vises frem til naboer, beboere, familie og venner.