Vores gård er et godt sted at bo

Ildsjælene Mary, Mohammed og Meryem stod sammen med bestyrelsen i afdeling 605 på bar bund, da dagen oprandt for den gårdfest, de havde planlagt i noget tid. Kun en beboer havde tilmeldt sig festen. Og egentligt havde arrangørerne regnet med 50 deltagere.

Salat og ris var indkøbt og en gruppe tyrkiske kvinder havde tryllet det om til 4 lækre salater og 3 slags risretter. Telte var sat op, godt nok efter et par ombygninger og et nyt musik-anlæg var indkøbt. Alt var sådan set klar til gårdfest. Det eneste der manglede var gårdens beboere.

Kom til fest i aften
Noget måtte der gøres. Mary, der også selv bor i Ulsøparken satte sig for at tage en runde i gården. Om formiddagen tog hun turen rundt og bankede på i alle opgange i gården og sagde insisterende: ”Ved I hvad, der er fest i aften og vi skal altså lære hinanden bedre at kende, så derfor synes jeg I skulle tage at komme.” Men det var så ærgerligt for flere sagde, at de skulle på arbejde og til familiefest og derfor ikke kunne komme, fortæller Mary. ”Jeg blev i så dårligt humør,” siger hun, men lyser op ved tanken om, at det alligevel lykkedes at samle 50 mennesker – både børn og voksne.

Konceptet for festen var, at folk selv medbragte kød til grillen, tallerkener, bestik og drikkelse. Tilbehøret sørgede arrangørerne for. De havde allieret sig med en gruppe kvinder, der gerne ville stå for maden og én havde endda lavet hjemmebagt tyrkisk brød og tog det med som ekstra tilbehør.

Og festen blev overraskende god. Folk var så positive og glade. Og børnene, de nyder det bare”, siger Mary og fortæller, at fest-deltagerne allerede fra kl. 14 om eftermiddagen begyndte at komme ned og at de sidste gik kl. 2 om natten.

Vi skal lære hinanden bedre at kende
Vi har brug for at lære hinanden at kende, selvom vi kommer fra forskellige kulturer”, siger Mary om baggrunden for, at hun gerne ville være med til at lave en fest. Hun fortæller videre: ”Vi hilser godt nok på hinanden i hverdagen, men vi kender ikke hinanden særligt godt. Vi skal behandle hinanden som mennesker, bare som mennesker. At lære hinanden at kende – det er starten på at gøre vores gård til et godt sted at bo.

Bestyrelsen i afdeling 605 bakkede hele vejen igennem op om gårdfesten. Bestyrelsen sørgede for telt, grill og stod også for at finansieringen af tilbehøret.

Gårdfest

Flere oplysninger
Formand for afdeling 605 Lizzi Jeppesen
Tlf.: 25 33 80 68
Mail: afd6051@gmail.com