Kløverstier indvies til Kulturweekend 2014

Under dette års Kulturweekend blev fire nye Kløverstier i Brøndby Strand indviet og taget i brug.

Kløverstierne er opmålte og afmærkede motionsruter, der binder lokalområdets natur- og kulturseværdigheder, motions- og friluftstilbud sammen på nye spændende måder. Som noget nyt har Brøndby Kommune valgt at krydre Kløverstierne med beboernes egne små digitale filmklip, som kan downloades ude på ruterne.

Kløverstierne i Brøndby Strand består af en grøn, en blå, en rød og en sort rute.

Den grønne rute er for alle
Den grønne rute er den korteste. Ruten er bynær med fokus på det nære forstadsbyliv – kulturhus, center, ældrecenter og boliger. Ruten er gå-venlig og på 2,5 km.

Den blå er velegnet til løb eller en god vandretur
Den blå er planlagt på lukkede stier i de bynære grønne områder og er velegnet til løb og til brug for skoleklasser. Den viser en anden og mere rekreativ og aktiv del af det bynære forstadsliv. Ruten er ca. 5 km.

Den røde er en løbetur på 7, 5 km
Den røde, der er noget længere end de to første ruter, indeholder filmklip fra både det nye og det gamle Brøndby Strand. Her er fortællinger fra strandparkens perler og Gl. Køge Landevej. Fortællinger af både unge og voksne ud fra forskellige tilgange til det levede liv i området. Den røde rute er en rigtig “brøndbyernes rute ” fortalt med folks egne ord og billeder.

Den sorte er for de hårdføre
Den sorte rute er den udvidede tur til de mange rekreative områder og giver en tur rundt i Brøndbys palette af natur og udflugtsmål. Ruten kobler sig også til Kløverstierne i Brøndbyøster i Den Grønne Kile. Ruten er på 10 km.

Et nyt vindue til Brøndby Strands steder
Borgmester Ib Terp sagde i forbindelse med den officielle indvielse af Kløverstierne og ikke mindst de nye beboerfilm om Brøndby Strand: “I dag indvier vi sammen en ny Kløversti i Brøndby – og med den åbner vi et vindue til Brøndby Strands steder og historier fortalt med stor indlevelse af bydelens beboere.

Det er gennem nogle af Brøndby Strands voksne og unges beskrivelser af deres favoritsteder, at den nye Kløversti har formet sig. Det er der kommet mange fine fortællinger ud af, som kan ses på nettet og ude på stierne, hvis man har en smartphone med.

Med fortællinger fra hverdagen viser I os, at vi deler skæbne med mange andre. Vi er ikke så forskellige, når det kommer til stykket. Det er samtidig et indblik i forskellige skæbner og verdner, vi ikke selv er del af. Måske netop derfor giver fortællingerne både velkendte og nye perspektiver på vores eget liv og andres – på tværs af alder, ophav, og interesser, for vi har alle hverdagslivet til fælles, trods forskelle.

Kløverstierne er derfor en hyldest til hverdagen, og de steder og oplevelser, der gør os glade. Det er en hyldest til det levede liv i forstaden Brøndby – en forstad, der voksede frem som del af en historisk, storslået plan, hvor det gode liv skulle gives til mennesker, så de, og sidenhen vi, kunne skabe sig en god og sund tilværelse uden for den, dengang, overbefolkede hovedstad.

Så når Jytte fortæller om sin barndom på Gl. Køgelandevej i 1930’erne, Zoja fra Bosnien fortæller om hendes elskede Brøndby strand, eller Niklas, der er vild med at skate inviterer de os ind i deres univers, der trods så mange forskelle er gennemsyret af deres kærlighed til ”deres sted” – nemlig 2660 Brøndby Strand.”

Kløverstierne er et koncept, som er udviklet af Friluftsrådet, Danmarks Idrætsforbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, 10 kommuner og Friluftsrådet med støtte fra Nordea-fonden og Tips- og Lottomidler til Friluftsliv.

Alle fire Kløverstier har start og mål-område ved Kulturhuset Brønden, hvor der står en større Kløversti-pæl.