Fodboldpigerne fra BSI fejrede deres sejr

Tekst og foto: Junior-journalist Aja Sadaa

Den 7. november fejrede BSI-tøserne deres store sejr i fodbold med pokal- og medalje-overrækkelse i klubben. U14 pigeholdet har nemlig sejret og vundet 1. pladsen i deres række, hvor U13 kom på en flot 3. plads.

Glade forældre og piger mødte op til årets afslutning på BSI. U14 havde kæmpet bravt og vandt en flot sejr med 18 point. De havde vundet alle deres kampe, undtagen den sidste, men da vidste de også, at sejren var hjemme.

IMG_7176

Træner Riaz (Foto: Aja Sadaa)

Pigerne er meget målrettede
Træneren Riaz fortæller, at pigerne får en hårdere træning i forhold til drengene. Han synes pigerne udfører træningen meget bedre, fordi de er mere målrettede. “Jeg troede først det var svært, fordi jeg tænkte “det er jo piger”, men de gør det godt. De respekterer mig, de lytter og de arbejder hårdt”, fortæller Riaz, som er utrolig glad for sejren.

Værdierne de har i BSI er: Evne, motivation og holdning, hvor deres motto lyder således: Evne afgør, hvad man kan. Motivation afgør, hvad man gør. Holdning afgør, hvor godt man gør det.

Hård start
Holdet startede for ca. 3 år siden med kun 7 piger, da Riaz overtog stillingen som træner. “Jeg gik ned i gårdene og fandt pigerne der. De takkede ja til at være med på holdet.” Han fortæller, at de bl.a. tabte 16-0 i den første kamp. Det er noget de har arbejdet hårdt med, og den dag i dag, gået over og vundet en 1. plads.

“Jeg har ikke taget denne opgave for sjov. Jeg har lagt min sjæl i det her. Jeg vil det her”, fortæller Riaz. “Mit mål er, at når pigerne en dag sidder og reflekterer over, hvad de har opnået i deres liv, så er det denne oplevelse, de kommer frem med. Så længe de tænker på det, så har jeg faktisk indfriet mit mål.”

Medalje- og pokaloverrækkelse
Der blev først og fremmest uddelt en buket blomster, et gavekort og en diplom til Riaz for at være årets træner. Han har sat stor fokus på venskab, arrangementerne og målrettet træning. Der blev også uddelt guldmedaljer til 15 piger og pokaler til piger, der havde udmærket sig på særlig vis. Der uddelt pokaler til:

  • U13 og U14: Årets fighter
  • U13 og U14: Årets talent
  • U13 og U14: Årets spiller
  • Bedste målkvinde

Der blev også uddelt et gavekort til topscoreren på holdet.

BSI sang  i samarbejde med hasan shah
Pigerne er i gang med at skrive deres helt egen BSI-sang i samarbejde med hasan shah – der er bydelens popstjerne. Opgaverne med sangen er fordelt med 2 sangere og 3 sangskrivere. For musikvideoen er der 3 koreografiansvarlige og 6 musikvideo-ansvarlige. Sangen er endnu ikke færdiggjort, men pigerne afslører, at det bliver godt ligesom deres flotte sejr i U14-rækken var det.